Hoe verzorg je een kaars voor een optimale brandduur? Iedere LONT candle wordt geleverd met een mooie gegraveerde bamboe deksel. Dat is niet voor niets. De deksel voorkomt stof of vuil op de oppervlakte van de kaars zodat deze veilig en schoon kan branden. Ook beschermt de deksel de kaars tegen UV stralen die de soja was kunnen vergelen. Plaats de deksel pas weer terug op de kaars container wanneer deze volledig is afgekoeld.

Wanneer je de kaars voor het eerst brandt, zorg je ervoor dat de hele bovenste laag een vloeibaar badje vormt. Dit duurt ca 1-3 uur. Dit is belangrijk om de parfum van de kaars te verspreiden. Tevens voorkom je zo ook dat er een “tunnel” ontstaat in je kaars en je deze niet volledig meer op kunt branden. Zodra het vloeibare badje ontstaat, kun je de vlam doven. De parfum verspreidt zich nog door de ruimte en je doet langer met je kaars. 

De volgende keer dat je de kaars weer aansteekt, knip je de lont terug naar ca. 0,6 cm. Zo houd je een stabiele en mooie vlam tijdens het branden en voorkom je een rokende “paddestoel” op je lont. Wil je de parfum van de kaars weer heerlijk verspreid door de ruimte? Brandt de kaars dan wederom totdat de bovenste waslaag een compleet vloeibaar badje vormt.  

Wanneer je de vlam wilt doven, kun je de lont in de was dippen en weer rechtop plaatsen. Zo voorkom je rook na het uitblazen en help je de lont weer mooi te branden bij het volgend gebruik. 

Geniet ervan!