LONT candles is opgericht in de herfst van 2022. Vanuit ons thuis atelier in Den Haag, schenken wij met veel liefde en aandacht iedere dag handmatig deze heerlijke non-toxic sojawas kaarsen.Wij staan voor kwalitatief goede en “schone” kaarsen. Onze volledige collectie is gemaakt van 100% biologische sojawas en dus vrij van paraffine. De lonten zijn tevens 100% natuurlijk en overgoten met sojawas. Wij werken met diverse vooraanstaande Europese leveranciers die prachtige natuurlijke geuren ontwikkelen die vrij zijn van ftalaten.

Wat zijn ftalaten? Ftalaten zijn synthetische chemicaliën die in parfum oliën gebruikt worden om de geur te versterken. Het inademen van deze chemicaliën kan als schadelijk worden ervaren. Wij gebruiken daarom alleen ftalatenvrije parfum oliën. 

Ons verpakkingsmateriaal is vrij van plastic, op de tape na. Iedere kaars wordt geleverd in een kartonnen verpakkingsdoos met “opvulchips” die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Deze kunnen in de gootsteen met water worden opgelost en weggespoeld.