Wij zijn Mi-Sun en Trudy, twee vriendinnen die sinds 2010 een bijzondere band delen. Wat begon als een ontmoeting op het schoolplein van onze jongens, groeide uit tot een hechte vriendschap. Onze gedeelde passie voor alles wat met huis, interieur en welzijn te maken heeft, heeft ons in 2022 geïnspireerd om samen het avontuur van LONT candles aan te gaan.

Te midden van onze vele uitstapjes naar tuincentra en sfeervolle interieurwinkels viel ons iets op: het gebrek aan kaarsen die niet alleen heerlijk ruiken in de winkel, maar die deze geur behouden wanneer ze worden aangestoken. We hebben allemaal wel eens die kaars gekocht die ons verleidde met zijn geur, maar eenmaal thuis teleurstelde. Of erger nog, een kaars die zo overweldigend rook dat het hoofdpijn veroorzaakte. Dit moest anders kunnen, vonden wij. En dat kan!

Vanuit ons charmante atelier in Den Haag, koesteren we onze liefde voor ambacht en creëren we kaarsen die uniek zijn in hun soort. Elk exemplaar wordt met de hand vervaardigd en met de grootste zorg en toewijding. We gebruiken 100% natuurlijke en biologische lonten en sojawas. Bovendien bevatten onze kaarsen geen schadelijke ftalaten en paraffine. Elke kaars krijgt de tijd om te 'rusten', zodat de heerlijke geur zich diep in de sojawas nestelt. Het resultaat? Kaarsen die branden met dezelfde heerlijke geur als wanneer je voorzichtig de bamboe deksel opent. Elke kaars wordt geleverd in een kartonnen verpakkingsdoos. Binnenin worden ze beschermd door "opvulchips" die niet alleen biologisch afbreekbaar zijn, maar zelfs oplossen als je ze in de gootsteen met water plaatst.

LONT staat voor verfijning, bewustwording en kwaliteit. Laat onze kaarsen een sfeervolle toevoeging zijn aan jouw thuis. Ontvlam je herinnering!